Repository logo
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Srpski (lat)
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Српски
  • Yкраї́нська
  • Log In
    Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Communities & Collections
  • All of DSpace
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Srpski (lat)
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Српски
  • Yкраї́нська
  • Log In
    Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Dayub, Jaffan"

Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    Ankara'da ikamet eden mültecilerin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları
    (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020) Dayub, Jaffan; Cevger, Yavuz; Other
    Bu araştırma, Ankara ilinde ikamet eden mültecilerin hayvansal ürün (kanatlı eti, yumurta, süt, peynir, yoğurt, kırmızı eti, sakatat, balık eti) tüketim yapısı ve alışkanlıklarını incelemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca Ankara'daki mültecilerin sosyo-ekonomik durumlarını inceleme konusu edinmektedir. 6 bölümden oluşan veri temin formu 75 soru içermektedir. Ankara'da mültecilerin yoğunlukla yaşadığı semtlerden 2018 yılının Temmuz- Ekim aylarında toplamda 178 anket toplanmıştır. Ailelerde ortalama birey sayısı 5,78(±0,18) kişi, ortalama çalışan sayısı 1,19(±0,05) kişi, aile gelir ortalaması 1282,30 (±60,31) TL/Ay, ailelere yapılan parasal yardım ise 745,30(±28,64) TL/Ay olarak tespit edilmiş olup katılımcılar bu parasal yardımın kaynağının Türk Kızılayı olduğunu belirtmiştir. 178 ailenin 165'i tavuk eti (%88,2), 170'i yumurta (%90,9), 133'ü süt (%71,1), 102'si peynir (%54,5), 164'ü yoğurt (%87,7), 40'ı kırmızı et (%21,4), 55'i balık (29,4) ve 32'si sardalya ve ton balığı konserveleri (17,1%) tüketmektedir. Yukarıda belirtilen ailelerin haftalık ortalama tüketim miktarlarıi; tavuk eti 2,5 (0,16±) kg, yumurta 25,35 (1,36±) adet, süt 4,58 (0,39±) lt, peynir 1,35 0,12±)) kg., yoğurt 3,38 (0,21±) lt, kırmızı et 0,716 (0,090±) kg, sardalya ve ton balığı konserveleri 2,80 (0,50±) adet olarak tespit edilmiştir. Araştırma konusu olan 178 ailede bireylerin haftalık ortalama tüketim miktarlarıi ise; tavuk eti 0,43 (±0,03) kg, yumurta 4,32 (±0,21) adet, süt 0,64 (±0,07) lt, peynir 0,15 (±0,02) kg, yoğurt 0,55 (±0,03) lt., kırmızı et 0,035 (±0,007) kg ve sardalya ve ton balığı konserveleri 0,09 (±0,02) adettir.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement