Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÖzkaya, Mücahit Taha
dc.contributor.authorDemir, Güler
dc.date.accessioned2023-03-16T11:21:52Z
dc.date.available2023-03-16T11:21:52Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12575/87764
dc.description.abstractBu tezin amacı kendi bölgesinde yetiştirilen zeytin çeşitlerinin pomolojik ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi olup, SANTEZ projesi kapsamında Mardin, Hatay Mersin, Antalya ve Manisa illerini kapsamaktadır. 2014 ve 2015 yıllarına ait alınan zeytin meyve örneklerinde et oranı bakımından Tavşan Yüreği çeşidi en fazla et oranına sahip çeşit olmuş, en az ise Sarıulak çeşidi olmuştur. Bir kilogramdaki meyve sayısı bakımından ise Derik Halhalı çeşidi en fazla meyveyi içeren çeşit iken, en az meyveyi içeren çeşit ise Tavşan Yüreği çeşididir. Meyve indeksi bakımından ise Saurani ve Derik Halhalı çeşitleri en fazla meyve indeksine sahip çeşitler olup, en az meyve indeksinin Tavşan Yüreği çeşidinde olduğu belirlenmiştir. 2 yıl boyunca alınan yağ örneklerinde ise peroksit, UV absorbans ve toplam fenol miktarı bakımından en yüksek değer Savrani çeşidinde olmuştur ve Ayrıca tezde beş bölgeye ait toprak örneklerinde bünye, pH, EC (dS/m) özellikleri belirlenmiş ve yine bu beş bölgeden alınan meyvelere ait ağaçların yaprak ve topraklarında bazı makro ve mikro besin elementleri miktarları tespit edilmiştir.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectZiraattr_TR
dc.titleYöresinde yetiştirilen zeytin çeşitlerinin pomolojik ve biyokimyasal olarak incelenmesitr_TR
dc.title.alternativePomological and biochemical characteristics in local olive CVS grown in the its origintr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileritr_TR
dc.description.ozetThe aim of this thesis is to determine the pomological and biochemical characteristics of the olive cultivars grown in its region and covers Mardin, Hatay, Mersin, Antalya and Manisa regions within the scope of SANTEZ project. In the olive fruit samples taken for 2014 and 2015, Tavşan Yüreği variety was the most meat type and at least Sarıulak variety in meat ratio. In terms of the number of fruits in a kilogram, Derik Halhalı variety is the most fruit type, while the least fruit variety is Rabbit Yüreği variety. In terms of fruit index, Saurani and Derik Halhali varieties have the highest fruit indices and it is determined that fruit index is at least in the variety of Rabbit. The highest value of peroxide, UV absorbance and total phenol content in the oil samples taken for 2 years was in the Saurani variety. Also the soil structure, pH, EC properties of the five regions in the thesis were determined and some macro and micro nutrient contents were determined.tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster