Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorZincirlioğlu, Murat
dc.contributor.authorİnan, Aylin
dc.date.accessioned2022-04-18T10:54:03Z
dc.date.available2022-04-18T10:54:03Z
dc.date.issued1993
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12575/79002
dc.description.abstract1 1 ABSTRACT Masters Thesis A RESEARCH ON THE METABOLÎ ZABLE ENERGY VALUES OF SOME BARLEY VARIETIES BROWN UP IN CENTRAL ANATOLIA Aylin İNAN Ankara University Graduate School o-f Natural and Applied Sciences Department o-F Animal Science Supervisors Assoc. Prof.Dr. Murat ZÎNCÎRL10GLU 1993, Page: 36 Jury: Assoc. Pro-F. Dr. Murat Z1NC1RL10GLU Assoc. Pro-f. Dr. Tulug CAPCI Assoc. Pro-F. Dr. D.Faruk ALARSLAIM In this research, metabolizable energy determinations have been made in Barley varieties.cultivated in central Anatolian zone; Cellulase version of invitro methods have been applied in the research. 3 samples -From each variety have been taken and 3 repetitions -formed and then 2 parallels were taken from each sample and subjected to treatment with the Sigma C-9422 enzym obtained from "Trichoderma viride". Further, metabol izable energy values calculated from the results attained and the varieties examined to determine whether they formed any difference or not. Such varieties most commonly used in this part of the country as Hami diye, Efes, Anadolu, Ankara Bülbül, Tokat, Obruk, Tarm have been selected for research scheme. According to the results, no difference is noted in variation analysis performed for difference between and within the groups in respect to digestible organic matter values and metabolizable energy values, o.e it has been determined that the differences were not important statistical ly (P>0. 05). KEY WORDS: In vitro, Barley varieties, Metabolizable energy.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectZiraattr_TR
dc.titleİç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bazı arpa varyetelerinde ruminant metabolik değerlerinin saptanması üzerinde bir araştırmatr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentZooteknitr_TR
dc.description.ozetÖZET Yüksek Lisans Tezi IC ANADOLU BÖLGESİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI ARPA VARYETELERİNDE RUMINANT METABOLİK ENERJİ DELERLERİNİN SAPTANMASI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Aylin İNAN Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabil im Dalı Danışman: Doc. Dr. Murat Z1NC1RL10SLU 1993, Sayfa: 36 Jüri: Doc. Dr. Murat ZINC1RL10GLU Doç.Dr.Tulug CAPCI Doc- Dr. D. Faruk ALARSLAN ı Bu araştırmada, iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen Arpa varyetelerinde metabolik enerji tayinleri yapılmıştır. Araştırmada in vitro yöntemlerden sellülaz yöntemi uygulanmıştır. Denemede her varyeteden 3 numune alınmış, böylece 3 tekerrür oluşturulmuş, her numuneden de 2 paralel alınarak Tr ichoderma viride mikroorganisması ndan üretilen Sigma C-9422 enzimi ile muamele edilmiştir. Elde edilen sonuçlardan metabolik enerji değerleri hesaplanarak varyetelerin -farklılık oluşturup oluşturmadığı incelenmiştir. Varyete olarak da bu bölgede en cok kullanılanlardan Hamidiye, E-fes, Anadolu, Ankara, Bülbül, Tokak, Obruk, Tarm seçilmiş ve analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre organik maddenin si ndiri lebi 1 iri ik değerleri ve metabolik enerji değerleri için gruplar arası ve içi -farklılık için yapılan varyans analizinde farklılık görülmemiş, yani -farklılıkların istatistiksel olarak önemli olmadığı saptanmıştır (P>0. 05). ANAHTAR KELİMELER: In vitro, Arpa veryeteleri, Metabolik enerjitr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster