Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Siyah havuç suyundan yeni fermente içecek üretimi ve bu fermente içeceklerin depolanmaları süresince mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal kalite özelliklerindeki değişimler
(Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, 2019)
Süt ürünlerine alerjisi olan birçok insanın olması ve bitkisel beslenme eğiliminin artması, süt ürünleri dışındaki fermente edilebilir ürünlere olan ilgiyi giderek artırmaktadır. Bu amaçla, fermente edilebilecek en uygun ...
Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısılarda sorbik asit uygulama parametrelerinin belirlenmesi ve farklı konsantrasyonlarda sorbik asit içeren gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
(Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, 2015)
Bu çalışmada, kükürt dioksit (SO2) içermeyen gün kurusu kayısılar farklı nem konsantrasyonlarında
(%27 ve 34) nemlendirilmiş ve sorbik asit (0, 500 ve 1000 mg/kg) ile muamele edilmiştir. Daha sonra,
örnekler farklı ...
Nar ve çilek sularının sıcak durultma yöntemiyle durultulması
(Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, 2014)
Bu çalışmanın başlıca amacı, nar ve çilek sularının endüstride uygulanan sıcak durultma yöntemiyle
durultularak kullanılan durultma yardımcı maddelerinin en uygun dozlarının belirlenmesidir. Durultma
işleminin etkinliği ...