Ara
Toplam kayıt 71, listelenen: 1-10
SOFRALIK ZEYTİNLERDE BİYOJEN AMİN MİKTARLARININ BELİRLENMESİ
(2006)
Bu çalışmada Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi (HPLC) yöntemi kullanılarak piyasadan temin edilen 40 adet çeşitli tipteki sofralık yeşil ve siyah zeytin örneklerindeki biyojen amin miktarları belirlenmiştir. Ayrıca ...
PARTİKÜL BOMBARDIMANI (BİYOLİSTİK) YÖNTEMİ İLE TRİTİKALEYE (X TRITICOSECALE WITTMACK) MARKÖR GEN AKTARIMI
(2006)
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü biyoteknoloji laboratuvarında yürütülen bu çalışmanın amacı; tritikale ((x Triticosecale Wittmack)'nin olgun embriyolarına ve kotiledon yapraklarına partikül ...
MİKROFİLTRE EDİLMİŞ SÜTLERİN RENNİN ENZİMİ İLE PIHTILAŞABİLME VE TELEME NİTELİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
(2006)
Bakteri redüksiyonu ve süt proteinlerin fraksiyonlarına ayırma amacıyla kullanılan mikrofiltrasyon ile süte ön işlem uygulaması, peynir gibi süt ürünlerinin üretiminde kullanılacak çiğ sütü bakteriyolojik açıdan kontrol ...
GRİGNARD REAKTİFLERİNİN N,N-DİSÜBSTİTÜE O-SÜLFONİLHİDROKSİLAMİNLERLE AMİNASYONU. KARBANYON AMİNASYONUNUN KİNETİĞİ VE MEKANİZMASI
(2006)
Aril Grignard reaktifleri, Barbier koşullarında N,N-dimetil O-(mesitilensülfonil)-hidroksilamin ile oda sıcaklığında, 2 saatte yüksek verimle N,N-dimetilanilinleri verirler. İn situ allil-, benzil- ve sikloalkilmagnezyum ...