Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
TÜRK FINDIKLARININ FENOLİK BİLEŞİK DAĞILIMI VE KAVURMA PROSESİNDE DEĞİŞİMİ
(2004)
Bu araştırmada, 2001 ve 2002 yılı için fındık örnekleri (Foşa, Kalınkara, Palaz, Sivri, Tombul) Ordu, Giresun ve Trabzon Bölgelerinden sağlandı. En uygun kavurma prosesini bulmak için farklı kavurma prosesleri ile kavrulmuş ...
TÜRK FINDIKLARININ FENOLİK BİLEŞİK DAĞILIMI VE KAVURMA PROSESİNDE DEĞİŞİMİ
(2004)
Bu araştırmada, 2001 ve 2002 yılı için fındık örnekleri (Foşa, Kalınkara, Palaz, Sivri, Tombul) Ordu, Giresun ve Trabzon Bölgelerinden sağlandı. En uygun kavurma prosesini bulmak için farklı kavurma prosesleri ile kavrulmuş ...
TÜRKİYE'DE YETİŞTİRİLEN BAŞLICA ÜZÜM ÇEŞİTLERİNDEN ELDE EDİLEN ÇEKİRDEKLERİN FLAVAN-3 OL BİLEŞİMİ
(2006)
Bu çalışmada, Türkiye'de yetiştirilen 12 farklı üzüm çeşidine ait çekirdeklerin flavan 3-ol içeriği ve antioksidan aktivitesi araştırılmıştır. Çeşitlerin gallik asit, kateşin, epikateşin ve toplam flavan-3-ol içeriği ...