Konu "Nar suyu" için RAPORLAR listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Nar ve çilek sularının sıcak durultma yöntemiyle durultulması
(Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, 2014)Bu çalışmanın başlıca amacı, nar ve çilek sularının endüstride uygulanan sıcak durultma yöntemiyle durultularak kullanılan durultma yardımcı maddelerinin en uygun dozlarının belirlenmesidir. Durultma işleminin etkinliği ... -
Nar ve portakaldan oluşan karışık meyve suyuna eklenen amino asitlerin antosiyaninlerin ısıl stabilitesi üzerine etkisi
(Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, 2020)Bu çalışmanın amacı; 1:1 (v/v) oranında portakal suyu eklenmiş nar suyunun farklı sıcaklık (90°, 105° ve 150°C) ve sürelerde (sırasıyla; 30, 20, 10 dak) ısıtılması süresince, portakal suyundaki askorbik asit nedeniyle ...