Başlık için Cilt:18 Sayı:03 (2020) listeleme
Toplam kayıt 17, listelenen: 7-17
-
Examınatıon of the table tennıs players' general self-effıcacy perceptıons and sources of sports motıvatıon
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)This study aims to examine the Turkish Table Tennis Super League elite players’ general selfefficacy perceptions and motivation sources. The sample of research consist of 66 male (69,5%) and 29 female (30,5%) participants ... -
Farklı zeminlerde oynanan profesyonel tenis maçlarında yaşın, cinsiyetin ve boy uzunluğunun kat edilen mesafe üzerindeki etkileri
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Bu araştırmanın amaçlarını farklı zeminlerde oynanan profesyonel tenis maçlarında yaşın, cinsiyetin ve boy uzunluğunun maç süresince kat edilen toplam mesafe (TM), ortalama puan mesafesi (OPM) ve ortalama set mesafesi ... -
Futbolda antrenör-sporcu stres kaynakları ölçeği ile futbolda medya stres kaynakları ölçeği’nin türk popülasyonu için geçerlik ve güvenirlik çalışması
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Bu çalışmanın amacı, Kristiansen, Halvari ve Roberts (2012) tarafından; futbolda antrenör ve sporcu arasındaki stres kaynakları ile medyanın oluşturduğu stres kaynaklarını tespit etmek amacıyla geliştirilen “Futbolda ... -
Güreş grekoromen milli sporcularının imgeleme ve başarı motivasyon düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Sporcuların müsabakalara hazır olmaları ve üst düzey performans sağlamaları imgeleme becerisine; ortaya çıkabilecek engellerin üstesinden gelebilmeleri ve performans devamlılığını sağlayabilmeleri ise başarı motivasyonuna ... -
Kadın voleybolcularda stres yönetiminin başa çıkma yaklaşımları açısından incelenmesi
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Bu çalışma kadın voleybolcuların stresle başa çıkma yaklaşımlarının belirlenerek; yaş, voleybol oynama süresi ve üst lige yükselme maçlarını bitirme sırasına göre incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma tarama araştırması ... -
Protein ve egzersiz-yeni yaklaşımlar
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Çoğu sporcu, atletik başarısı için, proteinlerin anahtar rol oynadığını düşünmektedir. Özellikle kuvvet sporcuları, ekstra protein alımının, başarılarını artıracaklarına inanmakta ve gereksinimden fazla protein tüketme ... -
Rönesans’tan aydınlanma’ya bedenin eğitimi
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Bu çalışmanın amacı, Orta Çağ’dan Aydınlanma Dönemi’ne kadar olan tarihsel sürecin bedenin eğitimi üzerindeki etkilerinin felsefi açıdan irdelenmesidir. Orta Çağ’da kilisenin baskısıyla iyice sınırlandırılan beden temrinleri, ... -
Seri başı güreşçilerin dünya şampiyonu olma olasılığı: 2018 dünya şampiyonasının bir analizi
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Dünya Güreş Birliği seri başı uygulamasını ilk kez 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda uygulamıştır. Bu uygulamaya göre her stilin her sıkleti için seri başı sporcu sayısı 2 iken, 2018 Dünya Güreş Şampiyonası için her stilin ... -
Spor bilimleri alanında yayınlanan makalelerde kullanılan istatistiksel yöntemlerin incelenmesi
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Her alanda olduğu gibi, Spor Bilimleri alanında da birçok bilimsel çalışma yapılmakta ve yayınlanmaktadır. Bilimsel çalışmanın amacı, doğru yöntemler kullanılarak üretilen bilgilerin okuyucular ile paylaşılması ve ... -
Sporda temel ihtiyaçlar tatmin ölçeği geçerlik ve güvenirlik çalışması: (üç-boyutlu yapı)
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Bu araştırmanın amacı, “Sporda Temel İhtiyaçlar Tatmin Ölçeği”ni (STİTÖ) sporcular için Türk kültürüne uyarlamaktır. Araştırmanın örneklem grubunu 88 erkek ve 80 kadın sporcu oluşturmuştur. Ölçek araştırmaya gönüllü ... -
Yaşam bilimleri fakültesi öğrencilerinin yaşam kalitesi ve diyet kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2020)Bu araştırmada, Yaşam Bilimleri Fakültesinde bulunan Egzersiz ve Spor Bölümü ile Psikoloji Bölümü öğrencilerinin yaşam ve diyet kaliteleri arasında bir ilişki olup, olmadığı ve bu ilişkinin öğrencinin okuduğu bölümle ...