Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5

    • Elma posasının biyoteknolojik bir proses içinde değerlendirilmesi 

      Oktay Sözgen, Sıla (Biyoteknoloji Enstitüsü, 2021)
      Gıda endüstrisinde elma suyu tesisinin atığı olan elma posasının değerlendirilmesi amacıyla, biyoteknolojik bir proses geliştirilerek, yerli bir bakteri suşu Bacillus subtilis ile elma posasının fermentasyon işlemleri ...
    • Enzimatik polianilin üretimi 

      Altundağ, Aybike (Ankara : Ankara Üniversitesi : Sosyal Bilimler Enstitüsü : Mühendislik Fakültesi : Kimya Mühendisliği Bölümü, 2020)
      ÇalıĢmada anilinden, Trametes versicolor kaynaklı lakkaz enzimi katalizörlüğünde ve Ģablon (template) olarak derin ötektik çözücü (Deep Eutectic Solvent: DES) varlığında enzimatik polimerizasyon tepkimesi ile iletken ...
    • Lignoselülozik biyokütleden derin ötektik çözücüler ile değerli ürünler kazanımı 

      Deniz, Selin (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
      Gerçekleştirilen çalışmada, bir gıda endüstrisi atığı olan elma posasının derin ötektik çözücüler (deep eutectic solvent; DES) ile muamele edilerek fenolik madde, lignin, selüloz ve hemiselüloz gibi katma değerli ürünlerin ...
    • Lignoselülozik biyokütleden derin ötektik çözücüler ile değerli ürünler kazanımı 

      Deniz, Selin (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
      Gerçekleştirilen çalışmada, bir gıda endüstrisi atığı olan elma posasının derin ötektik çözücüler (deep eutectic solvent; DES) ile muamele edilerek fenolik madde, lignin, selüloz ve hemiselüloz gibi katma değerli ürünlerin ...
    • Zeytin karasuyu ortamında mikrobiyal karotenoid üretimi 

      Keskin, Abdulkadir (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
      Gerçekleştirilen yüksek lisans tez çalışmasında, birim fiyatları yüksek ve tıp alanı ile farmasötik, kozmetik ve kimya endüstrileri açısıdan önemli bileşikler olan karotenoid ve lipitlerin gıda endüstrisi atığı olan zeytin ...