Başlık için 01-YÜKSEK LİSANS TEZLERİ listeleme
Toplam kayıt 14255, listelenen: 4550-4569
-
Farklı dozlardaki hümik asit (HA) uygulamalarının bazı nohut (Cicer arietinum L.) çeşitlerinde verim ve verim ögelerine etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Bu araştırma, 2009 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nün Araştırma ve Uygulama Tarlalarında yürütülmüştür. Denememizde kullanılan çeşitler dört adet olup; bunlar, Ç1=ER-99, Ç2=Gökçe, ... -
Farklı durultma yardımcılarının meyve suyunun mineral profili üzerine etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014) -
Farklı düzeylerde balık unu ilavesinin oğlaklarda besi performansı üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırma ile sütten kesilmiş oğlaklarda, farklı düzeylerde balık unu ilavesinin,oğlakların besi performansları üzerine olan etkileri araştırılmıştır.Araştırma, her birinde 2 aylık yaşta ve 4 erkek Akkeçi oğlağı bulunan ... -
Farklı düzeylerde enerji içeren karma yemlere probiyotik ilavesinin bıldırcınlarda büyüme performansı üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu araştırma, sırasıyla 2900 kcal/kg, 2830 kcal/kg ve 2755 kcal/kg ME den oluşan farklı enerji seviyeleri içeren yemlere probiyotik katkısının etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Her bir enerji seviyesi, 0 % ve ... -
Farklı düzeylerde kükürtlenen kuru kayısıların organik asit ve karotenoid miktarlarında depolama boyunca meydana gelen değişimin, kayısının rengi ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
(2018)Kayısılar, karakteristik altın sarısı renklerini korumak için, güneşte kurutma işleminden önce kükürt dioksit (SO2) gazına maruz bırakılır. Astım hastalarında alerjik reaksiyonlar üzerine SO2‘in olumsuz etkisi üzerindeki ... -
Farklı düzeylerde kükürtlenen kuru kayısıların polifenol oksidaz aktivitesi ve polifenollerinde depolama boyunca meydana gelen değişimlerin esmerleşme üzerine etkisi
(2018)Kayısıda bulunan polifenollerin tüketici sağlığına olduğu kadar, kayısının rengi üzerine de önemli etkileri bulunmaktadır. Kuru kayısıda bulunan polifenol miktarları; kükürt dioksit (SO2) konsantrasyonu, depolama koşulları ... -
Farklı düzeylerde prebiyotik bileşen içeren çikolataların bazı yapısal özelliklerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)Bu çalışmada, farklı düzeylerde (% 0.0, 6.0, 9.0, 12.0) prebiyotik bileşen (inülin ve polidekstroz) içeren çikolataların duyusal ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri (reoloji, sertlik, renk, kül, nem, su aktivitesi) ... -
Farklı ekim nöbetlerinde toprak işleme tekniklerinde ß-D glukzaminidaz ve ß-glukozidaz enzim aktiviteleri üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)Bu çalışmada nadas-buğday ve baklagil-buğday ekim nöbeti sistemlerinde geleneksel, azaltılmış ve sıfır toprak işleme tekniklerini kıyaslamak amacıyla bir yıllık tarla denemesi yürütülmüş ve sürüm tekniklerinin etkisini ... -
Farklı enerjilerde elektron-elektron ve foton-elektron ışınlamalarında bitişik alan doz dağılımlarının değerlendirilmesi
(Nükleer Bilimler Enstitüsü, 2009)In this study, Siemens Primus linear accelerator, which is located at Adana Onko Oncology Center, was used. 6MV-15MV photon beams and 5MeV, 7MeV, 10MeV, 12MeV, 14MeV electron beams were used to create appositional fields. ... -
Farklı fümigantların sofralık üzümlerin soğukta muhafazasına etkisi
Sofralık üzümlerin muhafazasında farklı fümigantların etkisinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu araştırma, 2007- 2009 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe bitkileri Bölümü Soğuk Hava Depoları ve ... -
Farklı gelir gruplarındaki tüketicilerin gıda israflarının ekonomik değerlendirilmesi: Ankara ili Yenimahalle ilçesi örneği
(Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Her yıl insan tüketimi için üretilen gıdaların üçte birlik kısmına karşılık gelen 1,3 milyar tonluk gıda tedarik zincirinin çeşitli aşamalarında ya kaybolmakta, ya da sofraya ulaştıktan sonra çöpe atılmaktadır. Son on yılda ... -
Farklı gelişim aşamalarında iki buğday (Triticum L.) çeşidinin tuz toleransı
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000)The objective of the study is to investigate the effect of salt applications to soil at different ratio and doses on growth of bread (Gün) and durum (Çakmak) wheat species. For this purpose, in greenhouse experiment, salt ... -
Farklı genotipteki Ankara keçilerinde ekstrasellüler antioksidan düzeyleri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000)42 SUMMARY Extracellular Antioxidant Levels of Angora Goats In Different Genotype Lipid peroxidation and extracellular antioxidant levels in Turkish angora goats (Genotype I) and American x Turkish crossbred angora goats ... -
Farklı günlük kullanılan malzemelerin dozimetrik özelliklerinin luminesans tekniklerle incelenerek retrospektif dozimetri sahasında kullanılabilirliğinin araştırılması ve yapay bir radyasyon kazası senaryosunda etkin organ dozlarının tayini
(Nükleer Bilimler Enstitüsü, 2018)Retrospektif (geriye dönük) dozimetre doz ölçümünün planlanmadığı durumlarda doz hesabı için kaza dozimetresinin önemli araçlarından biridir. Kaza bölgesindeki herhangi bir obje doğal dozimetre olarak değerlendirilebilmektedir. ... -
Farklı havalandırma profillerinde maya çoğalmasının beta glukan verimine etkisinin incelenmesi
(Ankara : Ankara Üniversitesi : Fen Bilimleri Enstitüsü : Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı, 2019)Bu çalışmada Saccharomyces cerevisiae mayası çoğaltılan besi ortamında oksijen derişiminin, oksijen besleme profillerinin ve glikoz derişimi-oksijen derişimi ikili etkileşimlerinin maya hücre duvarı bileşeni olan beta ... -
Farklı hidroliz yöntemleriyle nohuttan elde edilen fitoöstrojenlerin HPLC ve GC-MS ile belirlenmesi
Bu çalışmada nohut materyalinin içermekte olduğu serbest isoflavon (biochanin A, formononetin, genistein, daidzein ve glycitein), konjuge isoflavon (sissotrin, ononin, genistin, daidzin ve glycitin), lignan (secoisolariciresinol ... -
Farklı illerden toplanan eurygaster maura popülasyonlarındaki genetik varyasyonun belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)Buğday insanlar için önemli bir gıda kaynağıdır. Eurygaster maura buğdayın en önemli ve ana zararlılarından biridir. Türkiye'nin 15 farklı bölgesinden E. maura popülasyonları arasındaki genetik varyasyonu belirlemek ve göç ... -
Farklı iş kollarında çalışan işçilerin iş ortamında karşılaştıkları ergonomik sorunlar
(Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2014)İnsanın geçimini sağlaması için çalışması gerekir. Bundan yola çıkılarak çeşitli işler ortaya çıkmıştır. İnsanın yaptığı işin tanımını yaptığı meslek belirler.Bu tez, insanların farklı iş kollarındaki karşılaştıkları ... -
Farklı işlem görmüş sütlerde bazı metal düzeylerinin belirlenmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)Farklı İşlem Görmüş Sütlerde Bazı Metal Düzeylerinin Belirlenmesi Bu çalışmada tam yağlı, yarım yağlı, yağsız, organik, aromalı (çilekli, muzlu, kakaolu), pastörize ve çiğ sütlerde, çinko (Zn), selenyum (Se), bakır (Cu), ... -
Farklı işletme büyüklüklerinde optimum bitki deseni ile çiftçilerin sulama yatırımı ve su ücreti ödeme gücünün belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005)Bu çalışmada, farklı büyüklükteki sulu tarım işletmelerinin değişik yaşam standartlarında sulamanın yatırım, yenileme ve işletme-bakım-yönetim masraflarını ödeme güçleri; ekolojik, ekonomik, agronomik, şebeke kapasitesi, ...