Flag Counter

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorSaçılık, Kamil
dc.contributor.authorKeleş, Cengiz Özdemir
dc.date.accessioned2019-12-13T08:47:15Z
dc.date.available2019-12-13T08:47:15Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12575/68616
dc.description.abstractBu çalışmada kabuklu fındığın kısa sürede düşük maliyetle kurutulması amacıyla bir makina tasarlanmış ve test edilmiştir. Kurutma deneyleri bu tasarımın prototipi ile üretim sahasında yapılmıştır. Tasarlanan makina kurutma havası olarak nemi alınmış basınçlı sıcak hava kullanmaktadır. Deneyler sırasında dış ortam nemi 14-16 g/kg hava seviyesinde iken kurutma havasının nemi tüm testler boyunca yaklaşık 1 g/kg hava seviyesinde seyretmiştir. Kabuk sıcaklığını sınır değerde tutarak farklı debilerde hava kullanılmıştır. Deneylerde fındığın kuruma sırasında kabuk sıcaklığı için 50 °C sınır değer kabul edilmiştir. Kabin içinde sıcaklık dengesinin sağlanması için infrared ısıtıcılar kullanılmıştır. Farklı nem içeren fındıklar için, uygun ayarlar kullanılarak 10-18 saat civarında kuruma süreleri tespit edilmiştir. İki ayrı hasat sezonunda yapılan deneylerle elde edilen verilerin termodinamik analizleri ve hesaplamaları yapılmış, enerji tüketimi izlenmiş, deneysel veri ile hesaplamalar karşılaştırılmıştır. Elde edilen sonuçlar basınçlı hava kullanmanın kurutma hızını arttırdığını ortaya koymuş, uygulanan yöntemle özgül enerji tüketiminin 2.5 kWh/kg su (9 MJ/kg su) civarında olduğu görülmüştür. In this thesis, a prototype machine was designed to dry hazelnut in shell in shorter time with less cost and produced to perform field tests. The machine was designed to use dehumidified hot compressed air as drying air. Ambient moisture level was about 14-16 g/kg air while drying air had 1 g/kg air during all tests. Drying air were applied at different flow rates keeping shell temperature at a specified level. The limit of hazelnut shell temperature was assumed 50 °C. Infrared heaters were used to keep homogeneous temperature in machine cabinet. Proper test arrangements resulted 10-18 hours drying time for different hazelnuts with different level of moisture contents. Tests were performed in two harvest seasons and psycrometrical analysis were performed with obtained data. Energy consumption was measured and experimental data were compared with calculations. Results proved that using compressed air increased the drying rate significantly and unit energy consumption was determined as 2.5 kWh/kg water (9 MJ/kg water) approximatelytr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectFındık kurutmatr_TR
dc.subjectInfrared kurutmatr_TR
dc.subjectKurutmada basınçlı havatr_TR
dc.subjectHazelnut dryingtr_TR
dc.subjectİnfrared dryingtr_TR
dc.subjectCompressed air dryingtr_TR
dc.titleBasınçlı hava kullanılan infrared ısıtıcılı kurutucuda kabuklu fındık kurutulmasıtr_TR
dc.title.alternativeDrying of shelled hazelnut in an infrared heated dryer using compressed airtr_TR
dc.typedoctoralThesistr_TR
dc.contributor.departmentMühendislik Fakültesitr_TR
dc.identifier.startpage01tr_TR
dc.identifier.endpage137tr_TR
dc.relation.publicationcategoryTeztr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster