Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorVELİOĞLU, Sedat
dc.date.accessioned2019-11-01T11:33:24Z
dc.date.available2019-11-01T11:33:24Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12575/68224
dc.description.abstractSiyah çay ve mate çayı saf aseton, DMF, etanol, metanol ve bunların %50'lik çözeltileri ile 2, 8 ve 18 saat süre ile ekstrakte edilmiştir. Elde edilen ham ekstraktlar polifenol içeriği, antioksidan ve antibakteriyel aktivite açısından incelenmiştir. Çay çeşidi ayrımı olmaksızın, bütün ekstraktlar içinde %50 sulu solvent ekstraktları daha fazla polifenol içermiştir ve daha fazla antioksidan aktivite göstermiştir. Her iki çaydan elde edilen sulu aseton ve DMF ekstraktlarının polifenol içeriği bu amaçla halen en yaygın şekilde kullanılan etanol ve metanol solventlerinden daha fazla bulunmuştur. Sulu solvent ekstraktlarının antioksidan aktiviteleri birbirine yakın düzeyde olup, ekstraktların polifenol konsantrasyonu ile yüksek korelasyon göstermişlerdir. Çayların sulu solvent ekstraktları, kullanılan solvente ve test edilen bakteriye bağlı olarak antibakteriyel aktivite göstermiştir. Test bakterilerine karşı Mate ekstraktları siyah çay ekstraktlarından daha kuvvetli antibakteriyel aktivite göstermiştir. Her iki çaydan elde edilen ekstraktlara karşı en hassas bakterinin S. aureus olduğu belirlenmiştir.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.titleEKSTRAKSİYON KOŞULLARININ SİYAH ÇAYDA VE MATE ÇAYINDA POLİFENOL, ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTE ÜZERİNE ETKİLERİtr_TR
dc.typeOther / Diğertr_TR
dc.contributor.departmentMühendislik Fakültesitr_TR
dc.relation.publicationcategoryRaportr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster