Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYETİŞMEYEN, Atiila
dc.date.accessioned2019-10-25T10:04:07Z
dc.date.available2019-10-25T10:04:07Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12575/68163
dc.description.abstractBeş farklı geleneksel peynir çeşidimize ait 20'şer adet örneğin biyojen amin varlığının araştırıldığı bu çalışmada, mevcut biyojen amin miktarı ve tipi saptanmış, ilaveten peynir örneklerinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri de belirlenerek biypojen amin oluşumu ile ilişkisi irdelenmiştir. Deneme materyali olarak kullanılan peynir örnekleri, ait oldukları yörelerden toplanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre anılan tip peynirlerde saptanan biyojen amin düzeylerinin, halk sağlığını tehdit edecek sınır değerlerin altında olduğu ortaya konulmuştur.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.titleBAZI GELENEKSEL PEYNİRLERİMİZİN BİYOJEN AMİN İÇERİĞİNİN SAPTANMASI VE PEYNİRLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL ÖZELLİKLERİYLE OLAN İLİŞKİSİNİN ARAŞTIRILMASItr_TR
dc.typeOther / Diğertr_TR
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesitr_TR
dc.relation.publicationcategoryRaportr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster