Yazar "VELİOĞLU, Sedat" için RAPORLAR VE KONFERANS METNİ YA DA ÇALIŞTAY listeleme
-
EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ SİYAH ÇAYDA VE MATE ÇAYINDA POLİFENOL, ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
VELİOĞLU, Sedat (2006)Siyah çay ve mate çayı saf aseton, DMF, etanol, metanol ve bunların %50'lik çözeltileri ile 2, 8 ve 18 saat süre ile ekstrakte edilmiştir. Elde edilen ham ekstraktlar polifenol içeriği, antioksidan ve antibakteriyel aktivite ... -
FARKLI ÇAY EKSTRAKTLARININ ANTİOKSİDAN, ANTİBAKTERİYAL ETKİLERİ VE FENOLİK MADDE DAĞILIMININ HPLC İLE BELİRLENMESİ
VELİOĞLU, Sedat (2007)Taze çay yaprağı (TÇY) ve yeşil çay (YÇ)'dan elde edilen metanol, etanol ve su ekstraktları ile bunların ham, etil asetat ve su fraksiyonlarının polifenol içeriği ve antioksidan aktivitesi değerlendirilmiş olup ham ... -
İŞLENMİŞ TÜRK ÇAYLARINDA İŞLEME YÖNTEMİ, ÇAY SINIFI VE SÜRGÜN DÖNEMİNİN FENOLİK MADDE DAĞILIMI ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
VELİOĞLU, Sedat (2005)Bu çalışmada 3 farklı hasat döneminde (Mayıs, Temmuz ve Eylül) toplanan ve 2 ayrı işleme yöntemine göre (Ortodoks ve Çay-Kur) işlenen 7 sınıf çayın fenolik madde ve alkaloid yapısı tarafımızdan geliştirilen bir HPLC metodu ...