sherpa/romeo

Show simple item record

dc.contributor.authorAVCI BİRSİN, Melahat (Tez Danışmanı)
dc.contributor.authorTEKİN, Ali (Yazar)
dc.date.accessioned2019-02-07T18:32:46Z
dc.date.available2010
dc.date.available2019-02-07T18:32:46Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12575/30413
dc.description.abstractÇorum İli Ortakuzey Geçit Kuşağı’nda yer almaktadır. Çorum’un buğday ekiliş ve üretimi 1990’lı yıllardan günümüze değişmiştir.İklim faktörleri bakımından Çorum İli genel olarak makarnalık buğday üretimine elverişlidir. Tarım yapılan toprakların üçte birinin, 1. ve 2. sınıf topraklar olması, yörenin makarnalık buğdaya uygun bir toprak varlığının bulunduğunu göstermektedir. Ülkemiz makarna endüstrisindeki gelişmeler, artan makarna tüketimi dikkate alınarak, Çorum İli makarnalık buğday üretim potansiyeli değerlendirilmelidir.Çorum İli’nde, makarnalık buğday ekilişini artırmak için; yetiştirme tekniklerinde, özellikle yüksek verimli ve endüstri kuruluşlarının kalite beklentilerini karşılayacak çeşitler dağıtılmalı, sertifikalı tohumluk kullanımı ve yeterli düzeyde gübreleme yapılmalı, yüksek fiyatlar ile üretici özendirilmeli, makarnalık buğday fiyat ve alım politikasıyla desteklenmeli, endüstri kuruluşları ile üreticiler arasında “sözleşmeli makarnalık buğday üretim” yöntemleri geliştirilmelidir.
dc.language.isotrTR_tr
dc.publisherAnkara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subjectBİLİMtr
dc.titleÇorum ili ekolojik koşullarında makarnalık buğday üretimi
dc.typeThesis


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record