Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Türkiye'de evcil kedilerde feline coronavirus enfeksiyonlarının epidemiyolojisi ve moleküler karakterizasyonu
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2013)
Bu çalışmada, evcil kedilerin önemli hastalıklarından birine sebep olan FIP ve bu virusun öncül formu olan FECV enfeksiyonlarının yaygınlığının araştırılması ve sahadaki suşların 3'UTR gen bölgesi hedef alınarak moleküler ...
Karabiber (Piper nigrum L.) oleorezininin dondurarak kurutma tekniği ile mikroenkapsülasyonu
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)
Bu çalışmada, karabiber oleorezini beta-siklodekstrin (β-SD) ile kaplanarak dondurma kurutma tekniği ile enkapsüle edilmiştir. Elde edilen mikrokapsüllerin; enkapsülasyon etkinliği, partikül büyüklüğü ve morfolojisi ile ...
Seçilmiş yumuşak ekmeklik buğday hatlarında bisküvilik kalite özelliklerinin araştırılması
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)
Ülkemizde hızla gelişen ve büyük bir ihracat potansiyeli olan bisküvi sektöründe ana hammadde olan unun dolayısıyla buğdayın kalitesinin istenilen standartlara uygun olmaması en önemli problemlerden birisidir. Bisküvi ...
Farklı düzeylerde prebiyotik bileşen içeren çikolataların bazı yapısal özelliklerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)
Bu çalışmada, farklı düzeylerde (% 0.0, 6.0, 9.0, 12.0) prebiyotik bileşen (inülin ve polidekstroz) içeren çikolataların duyusal ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri (reoloji, sertlik, renk, kül, nem, su aktivitesi) ...