Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
ANTIOXIDANT, ANTIMICROBIAL AND ANTI-PROLIFERATIVE ACTIVITY OF SUILLUS LUTEUS (L.) ROUSSEL EXTRACTS
(Ankara Üniversitesi, 2022)
Amaç: Birçok ilaç keşfinde doğa, doğal ürünler benzeri bileşik sınıflarının tasarımına ilham kaynağı olarak kullanmıştır. Eski zamanlardan beri yenilebilir mantarlar hem gıda hem de ilaç olarak kullanılmıştır. Türkiye'de ...
COMPARISON OF THE PHENOLIC CONTENT AND ANTIOXIDANT ACTIVITY IN PEPPERMINT PLANT ACCORDING TO THE DRYING METHOD
(Ankara Üniversitesi, 2022)
Amaç: Bitkilerin antioksidan aktiviteleri kurutma yöntemlerinden önemli ölçüde etkilenir. Bu çalışmada, hava ile kurutulmuş (HK) ve dondurularak kurutulmuş (DK) nanenin (Mentha piperita L.) sulu ekstrelerinde toplam fenolik ...
ALCHEMILLA MOLLIS (BUSER) ROTHM. İLE BİLEŞENLERİ HİPEROZİT VE İZOKERSETİNİN SİTOTOKSİK VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ
(Ankara Üniversitesi, 2022)
Amaç: Alchemilla mollis (Buser) Rothm. (Rosaceae) Avrupa, Kuzey Anadolu, Kafkasya ve Kuzey İran’da geniş yayılış göstermektedir. A.mollis’in toprak üstü kısımlarından elde edilen ticari ilaç "Herba Alchemillae" Bulgar ve ...
ANTIOXIDANT ACTIVITY AND ANTI-CANCER EFFECTS OF BILBERRY (VACCINIUM MYRTILLUS L.) FRUIT EXTRACT ON GASTRIC CANCER, AGS CELL LINE
(Ankara Üniversitesi, 2022)
Amaç: Vaccinium myrtillus L. meyvesi Türkiye’de gıda olarak tüketilmektedir. Bu araştırma V. myrtillus metanol ekstresinin antioksidan ve sitotoksisite aktivitelerini ve mide kanser hücresindeki potansiyel etkilerini ...
ANTIOXIDANT AND ANTI-INFLAMMATORY ACTIVITY OF DIFFERENT PARTS OF SAMBUCUS EBULUS L.
(Ankara Üniversitesi, 2022)
Amaç: Adoxaceae (Mürver) ailesinin Sambucus L. cinsi, önceki çalışmalarda antioksidan, anti-enflamatuar, antiviral ve antibakteriyel aktiviteleri nedeniyle araştırılmıştır. Ayrıca, yapraklarda yapılan önceki in vivo ve in ...
Tescil ettirilmiş ekmeklik buğday çeşitlerinin beslenme ve teknolojik kalite bakımından değerlendirilmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Ülkemizde uzun yıllardır ekmeklik buğday çeşit geliştirme çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalarda en önemli hedeflerden biri tane kalitesinin iyileştirilmesidir. Bu nedenle ıslah programları süresi içerisinde ekmeklik ...