Ara
Toplam kayıt 24, listelenen: 1-10
Türkiye'de broiler yetiştiriciliğinde coccidiosise neden olan eimeria türlerinin saptanması
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Çalışmada, Türkiye broiler yetiştiriciliğinde coccidiosise neden olan Eimeria türlerinin belirlenmesi hedeflendi. Bu amaçla, Türkiye'deki broiler kümeslerinin tamamını temsil edecek şekilde, Türkiye'nin 6 bölgesinde (Akdeniz ...
Türkiye'de Brusella abortus ve Brusella melitensis enfeksiyonlarından kaynaklanan finansal kayıplar ve alternatif brusella kontrol stratejilerinin maliyet-fayda analizi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Bruselloza yönelik olarak ülke genelinde uzun yıllardır yürütülen koruma ve kontrol faaliyetlerine rağmen, resmi veriler ve akademik çalışmalar ülkemizdeki bruselloz mihrak ve olgu sayılarının hayvan ve insan popülasyonunda ...
Türkiye, ABD, Japonya, İngiltere ve Avustralya’da fen ve fizik öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim programlarının karşılaştırılması
(Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim, 2010)
Bu araştırma, Türkiye, ABD, Japonya, İngiltere ve Avustralya’da fen ve fizik öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim programlarının karşılaştırılması ve sonuçta da Türkiye’deki fen ve fizik öğretmenlerine yönelik mesleki ...
Düşük yağlı hamburger üretiminde havuç lifi kullanım olanağı
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Bu çalışmada %10, %15, %20 yağ içeren standart hamburger köftesi formülasyonlarına %0, %2, %4 ve %6 oranlarında havuç lifi ilave edilmiştir. Farklı oranlarda eklenen havuç lifi ve yağın hamburger köftelerinin kimyasal ...
Beyşehir Gölü’nün fitoplankton biyokütlesi ve tür kompozisyonu
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Beyşehir Gölü’nde Mart 2007-Aralık 2007 tarihleri arasında yürütülen bu çalışmada, örnekler ayda bir kez 4 istasyondan yüzey, orta ve dip olmak üzere alınmış, fitoplankton teşhisi, sayımı yapılmış, hücre boyutları ölçülmüş ...
Türkiye'de kültür ve doğal çipura (Sparus aurata l.) populasyonları arasındaki filogenetik farklılıkların mitokondriyal gen bölgelerinin dna dizi analizleri ile tanımlanması
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Bu çalışmada, kıyılarımızda bulunan doğal çipura (Sparus aurata) populasyonları ile balık çiftliklerinde üretilen çipura populasyonlarının filogenetik ilişkilerinin incelenmesi ve bu stoklar arasındaki farklılıkların ...
Farklı oranlarda tuzlanarak sıcak tütsüleme ve sıvı tütsüleme teknikleri uygulanmış alabalık (oncorhynchus mykiss) filetolarının vakum paketli ve buzdolabı koşullarında depolanmalarının karşılaştırmalı olarak incelenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Son yıllarda su ürünlerinin beslenme, diyet ve sağlık için yararları hakkında gelişen beslenme bilinciyle su ürünleri tüketimi artmıştır. Ancak balık, biyolojik kompozisyonu nedeniyle kolay bozulan bir gıda olduğundan raf ...
Ankara piyasasında satılan kefirlerin mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine bir araştırma
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Bu tez çalışmasında materyal olarak Ankara piyasasında satılan 5 üretici firmaya ait (sade, meyveli ve diyet) kefirlerden oluşan 11 farklı kefir örneği 3 farklı zamanda toplanmıştır. Böylece toplam 33 örnek test edilmiştir. ...
Kuru koşullar için ıslah edilmiş bazı ekmeklik buğday (triticum aestivum l.) çeşitlerinin karakterizasyonu
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Bu araştırma; 2007-2008 ve 2008-2009 yetiştirme dönemlerinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde yürütülmüştür. Köse 220/39, Bezostaja 1, Kıraç 66, Gerek 79, Gün-91, Kırgız 95, İkizce ...
Türk çam balının analitik özellikleri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)
Türkiye çam balı üretilen başlıca ülkedir ve bu araştırma çam balının analitik özelliklerinin belirlenmesi için tasarlanmıştır. Bu amaçla farklı 3 hasat yılından (2006, 2007 ve 2008) ve 9 farklı yöreden toplam 100 çam balı ...