Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Trans yağ asitlerinin hamur ve bisküvilerin reolojik ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi
Araştırma 2008-2009 yılları arasında A.Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Yağ Teknolojisi laboratuvarlarında yürütülmüştür. Bu çalışmada trans yağ asitlerinin hamur ve bisküvilerin reolojik ve ...
Türk zeytinyağlarının fenolik, sterol ve trigliserit yapılarının belirlenmesi
Çalışmanın amacı Türk zeytinyağlarının fenolik, sterol ve trigliserit yapılarının belirlenmesidir. Çalışmada, Türkiye’nin Kuzey Ege (Çanakkale-Bursa-Balıkesir-İzmir-Manisa), Güney Ege (Aydın-Muğla), Akdeniz (Antalya-Adan ...
Bitkisel yağlara bulaşan di-2-etil hekzil fitalatın (DEHP) destilasyon koşullarının belirlenmesi
Plastik gıda ambalajlarında kullanılan ve plastiklere yumuşatıcı olarak katılanfitalatlardan (fitalik asit diesterleri) en bilineni olan DEHP, bitkisel yağlara kolaylıklabulaşabilmekte ve insan sağlığını olumsuz yönde ...