Search
Now showing items 1-4 of 4
Karadut suyunda biyoaktif bileşikler ve antioksidan aktivitenin depolamada değişimi
Bu çalışma, karadut suyu ve konsantresindeki biyoaktif bileşenlerle, antioksidan aktivitenin depolama süresince değişimini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Karadut suyu ve konsantresi örnekleri 5°, 20°, 30° ve 40 °C’de 8 ...
Ayva nektarında biyoaktif bileşenler ve antioksidan aktivitenin depolamada değişimi
Bu araştırma, ayva nektarındaki biyoaktif bileşenler ve antioksidan aktivitenin depolama süresince değişimini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Ayva nektarı örnekleri 5°, 20°, 30° ve 40 °C'de 9 ay süreyle depolanmış ve her ...
Kuşburnu nektarındaki karotenoidlerin depolama stabilitesi
Bu çalışmada, karton kutu ve cam şişe ambalajlarda temin edilen kuşburnu nektarlarının toplam karotenoid madde miktarlarının depolama stabilitesi incelenmiştir. Bunun yanında L-askorbik asit ve toplam fenolik madde miktarları, ...
Depolama süresince keçiboynuzu pekmezinde enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyonları kinetiği
Yüksek şeker ve aminoasit içeren birçok gıda, ısıl işlem ve depolama sonucunda enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyonlarına maruz kalmakta böylece arzu edilmeyen bileşikler oluşmakta, gıdanın rengi değişerek doğal yapısı ...