Search
Now showing items 1-4 of 4
Nane (Mentha piperita L.)’nin farklı kısımlarına uygulanan farklı kurutma tekniklerinin uçucu yağın bileşimine ve antimikrobiyel aktivitesi üzerine etkisi
Bu çalışmada nane bitkisinin uç, orta ve alt kısımları elle ayrılmış ve bu kısımlar farklı kurutma teknikleriyle (güneş, gölge, etüv) kurutulmuştur. Nane bitkisi kısımlarında en çok yağ %3.18 ile uç kısmın gölgede ...
Karabiber (Piper nigrum L.) oleorezininin dondurarak kurutma tekniği ile mikroenkapsülasyonu
Bu çalışmada, karabiber oleorezini beta-siklodekstrin (β-SD) ile kaplanarak dondurma kurutma tekniği ile enkapsüle edilmiştir. Elde edilen mikrokapsüllerin; enkapsülasyon etkinliği, partikül büyüklüğü ve morfolojisi ile ...
Türk zeytinyağlarının zeytin çeşitlerine göre aroma profillerinin belirlenmesi
Bu çalışmada, Türkiye’nin zeytincilik bakımından önemli lokasyonlarından (Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kilis, Manisa, Mersin, Muğla), 2007-2008 ve 2008-2009 hasat yıllarında toplanan, Gemlik, Ayvalık, ...
İç zarı ayrılmış ve ayrılmamış fındıklardan elde edilen yağların oksidasyon stabilitesinin araştırılması
Bu çalışmada, 2008 ve 2009 yılarına ait iki hasat dönemindeki bazı fındık çeşitleri (Mincane, Palaz, Giresun, Giresun Yabanisi ve Foşa) kullanılmıştır. Bu örneklerden her biri hem kabuklu (kavrulmamış) hem de kabuksuz ...