Search
Now showing items 1-6 of 6
Fesleğenin (Ocimum Basilicum) fenolik madde dağılımı ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
Bu çalışmada fesleğenlerin fenolik maddeleri HPLC yöntemi ile belirlenmiş ve incelenen parametrelerin; bu bileşenlerin miktar ve dağılımları üzerine etkisi ortaya konulmuştur. Ayrıca bu fesleğenlerin antioksidan aktiviteleri ...
Hurma (Phoneix dactylifera L.) suyu konsantresi üretimi ve bileşim unsurları
Latincede Phoenix dactylifera olarak geçen hurma, insanoğlunun tarımını yaptığı bilinen en köklü tarım ürünlerinden biridir. Orta Doğu ülkelerinin çöl bölgelerinde yetişen bir meyve olup, yöre insanı için ekonomik ve sosyal ...
Farklı düzeylerde prebiyotik bileşen içeren çikolataların bazı yapısal özelliklerinin belirlenmesi
Bu çalışmada, farklı düzeylerde (% 0.0, 6.0, 9.0, 12.0) prebiyotik bileşen (inülin ve polidekstroz) içeren çikolataların duyusal ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri (reoloji, sertlik, renk, kül, nem, su aktivitesi) ...
Farklı ambalaj materyalleri ve depo koşullarının ceviz içi bileşimine etkisi
Bu çalışmada, Türkiye’de yetiştirilen 7 farklı ceviz çeşidinden (Yalova 1, Yalova 3, Yalova 4, Kaman V, Şebin, Bilecik ve Şen 1) elde edilen içlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Ayrıca çeşitlerden Yalova ...
Elma suyu konsantrelerinde aktif kömür uygulamasının organik asit dağılımı üzerine etkisi
Bu araştırmada elma suyu konsantresindeki organik asitlerden laktik, malik ve sitrik asit düzeyinin belirlenmesi ve aktif kömür uygulamasının organik asitlere etkisi in celenmiştir. Aktif kömür olarak Erblösh (Almanya) ...
Kapari (Capparis spp.) acılık bileşenleri ve flavonoidlerin proses sirasindaki değişimi
İşlenmemiş kapari tomurcukları, sahip oldukları acı lezzetten dolayı doğrudan tüketilemezler. Bu nedenle, çoğunu glukosinolatların oluşturduğu istenmeyen bu lezzet bileşiklerini gidermek için tomurcukların yüksek tuz ...