Search
Now showing items 1-2 of 2
Laktik asit bakterilerine (lab) ait çeşitli suşların rapd-pcr (rastgele çoğaltılmış polimorfik dna-polimeraz zincir reaksiyonu) ile karakterizasyonu ve genetik çeşitliliğin incelenmesi
Laktik asit bakterilerinin (LAB) gıda endüstrisinde starter kültür olarak kullanılmaları, bakteriyosin üretim özelliklerinden dolayı gıdalarda raf ömrünü uzatmak için potansiyel biyolojik koruyucu rolüne sahip olmaları, ...
Farklı kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinin bazı probiyotik özelliklerinin belirlenmesi
Bu çalışmada, fermente gıdalardan, yeni doğan bebek gaitasından ve vajinal sekresyondan olmak üzere farklı kaynaklardan izole edilen 40 adet izolat kısmi karakterizasyonunun ardından rastgele primerlerin kullanımı ile RAPD ...