Search
Now showing items 1-10 of 18
Türkiye sığır ırklarında kan grubu polimorfizmi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 1990)
Türkiye'de yetiştirilen Holştayn, Esmer, Jersey, Güney Anadolu Kırmızısı, Boz ırk, Doğu Anadolu Kırmızısı ve Yerli Kara ırklarına ait değişik yaş ve cinsiyette toplam 981 sığırda kan grubu tip tayinleri yapılmıştır. Kan ...
Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan çeşitli sodyum tuzlarının kan asit-baz dengesi ile yumurta verimi ve kalitesi üzerine etkileri
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 1990)
Bu araştırma sodyum tuzlarının yumurta tavuklarında kullanılma olanaklarını belirlemek amacı ile yapıldı. Araştırmada toplam 200 adet 24 haftalık Hisex Brown yumurta tipi melez tavuk kullanıldı. Araştırma her biri 4-0 ...
Emir, Narince ve Hasandede üzümlerinden şeri tipi şarap üretimi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997)
Bu çalışmada Emir, Narince ve Hasandede üzümlerinden seri tipi şarap üretim olanakları araştırılmıştır. 1993, 1994 ve 1995 yıllarında kendi yörelerinden hasat edilen üzümler, sıralan elde edildikten sonra, seri üretimine ...
Farklı düzeylerde fındık içi kabuğu içeren rasyonların Merinos kuzularında besi performansı, karkas özellikleri ile bazı kan ve rumen sıvısı metabolitleri üzerine etkisi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 1990)
Bu araştırma, farklı düzeylerde fındık içi kabusu içeren rasyonların Merinos kuzularında besi performansı, karkas özel likleri ile bazı kan ve rumen sıvısı metabolitleri üzerine olan etkisini araştırmak amacıyla yapıldı. ...
Isparta gülü (R.damascena) yapraklarının flavonoid yapısı ve reçel üretimi amacıyla muhafaza yöntemleri üzerinde araştırmalar
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 1990)
Hayvansal ve bitkisel kaynaklı proteinle beslenen ratların serum total lipidleri üzerinde bir araştırma
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 1990)
Dondurulmuş kolyoz (Scomber japonicus) balıklarında lipid oksidasyonu üzerine bazı antioksidanların ve vakum paketlemenin etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995)
Kolyozun lipid oksidasyonuna ve diğer bazı kalite özelliklerine askorbik asit (AA), butillendirilmiş hidroksitoluen (BHT), butillendirilmiş hidroksianizol (BHA) ve BHT/BHA karışımı ile glazelemenin, vakumlu ve vakumsuz ...
Antibiyotiğe rezistanslık gösteren Bradyrhizobium Japonicum suşlarının elde edilmesi ve bunların fizyolojik özellikleri ile nodülasyon ve N2-fiksasyon yeteneklerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 1991)
1- İnokulant üretiminde kullanılan B. japonicum USDA 110 suşundan spontan mutasyon yoluyla 100-2000 mg/1 kon santrasyonlar arasında değişen 10 adet farklı antibi yotiğe dirençlilik gösteren mutant suşlar elde edil miştir. ...
Streptococcus lactis'de faj dirençliliğinin plazmidlerle olan ilişkisi ve faj direncilik plazmidlerinin faja duyarlı suşlara aktarım olanakları üzerinde araştırmalar
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 1991)
Bu çalışmada, starter kullanılmaksızın üretilen Türk beyaz peynirlerinin peyniraltı sularından izole edilmiş olan streptococcus lactis suşlarında faj direnç mekanizmaları. araştırılmıştır. Virulent laktik fajlar, Türk çiğ ...
Untitled
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993)
Bu çalışmada. % 56.5 oranında kaba yem içeren rasyona % 1-2 ve 3 oranlarında sitrik asit katkısının, rumen ve kan metabolitleri ile gelişme gücüne olan etkisi, iki ayrı deneme ile incelenmiştir. I. Denemede. Akkaraman ırkı ...