Search
Now showing items 1-10 of 42
Enterococcus faecalis suşlarında protein profilinin antijenik glikoproteinler yönünden değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Enterococcus faecalis Suşlarında Protein Profilinin Antijenik Glikoproteinler Yönünden Değerlendirilmesi GÜLAY ÇİFTCİ Bu araştırmada Agregasyon Maddesi (AS), jelatinaz ve sitolizin varlığı yönünden çeşitlilik gösteren ...
Ankara Garı-Ankara Kalesi aksı örneğinde özgün kent dokusuna yönelik kentsel yenileme çalışmasının peyzaj mimarlığı açısından irdelenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Ulus tarihi kent merkezi Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan itibaren Cumhuriyete, çağdaşlaşmaya ve Ankara'nın tüm tarihine tanıklık etmiştir. Zamanla kentteki aşırı nüfus artışı, sanayileşme ve hızlı kentleşme sürecinde kent ...
Tüketicilerin besin etiketleri üzerindeki bilgilere ilişkin tutum ve davranışlarının belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu çalışma, Ankara'da yaşayan yetişkin tüketicilerin besin etiketlerini okumaya yönelik tutumları ve bunun üzerine cinsiyet faktörünün etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma grubunu Ankara'da bulunan iki büyük ...
Altı yaş grubundaki çocukların bakış açısı alma becerileri ile anne babaların empatik becerilerinin incelenmesi
(Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ev Ekonomisi Anabilim Dalı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bilim Dalı, 2006)
Bu araştırma, altı yaş grubundaki çocukların algısal, bilişsel, duygusal bakış açısı alma becerilerinde çocuğun cinsiyetinin, kardeş sayısının, doğum sırasının, anaokuluna devam süresinin, anne-baba yaşının, öğrenim düzeyinin ...
Hasat sonrası yüzey kaplama ve ambalajlamanın brokolide yaşlanma üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Yürütülen çalışmada pektin uygulamasının ve ambalajlamanın brokolinin muhafazasüresine ve muhafaza sırasındaki kalite kayıplarına olan etkisi incelenmiştir.Denemede pektin uygulaması ve ambalajlama olarak 4 grup ...
Maya fermantasyonunda gerçek zamanlı çok değişkenli istatistiksel analiz
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Müşteri beklentilerinin sürekli arttığı ve teknolojinin süratle ilerlediği bir dönemde,biyoteknolojik proseslerde, hızlı ve kaliteli üretime verilen önem de gittikçe artmaktadır.Biyoprosesler ve bunlar arasında endüstriyel ...
Süperkritik akışkan ortamında farmasötik maddelerin tanecik oluşumunun incelenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
İlaç etken maddelerinin vücut sıvısındaki çözünürlüğü çözünürlük hızına etki ederek ilacın gastrointestinal bölgede absorpsiyonunu azaltır ve ilacın biyouygulanabilirliğinin düşmesine neden olur. Tanecik büyüklüğü ilacın ...
Farklı okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden altı yaş grubundaki çocukların çoklu zeka kuramına göre incelenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu araştırma, farklı okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden altı yaş grubundaki çocukların çoklu zeka alanlarının değerlendirilmesi, farklı okul öncesi eğitim kurumuna devam eden altı yaş grubndaki çocukların cinsiyetleri, ...
Tavuklarda deneysel amiloid artropatinin ışık mikroskobik ve elektron mikroskobik incelenmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Tavuklarda Deneysel Amiloid Artropatinin Işık Mikroskobik ve Elektron Mikroskobik ncelenmesi. Bu çalışmada, beşi kontrol grubu olacak şekilde 45 adet 6 haftalık ISA Brown ırkı kahverengi yumurtacı tavuk kullanılarak iki ...
Orta nemli kayısıların depolanma stabilitesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Orta nemli gıdalar, kurutulmuş gıdalardan daha fazla nem içeren ve soğukta muhafaza gerektirmeyen gıdalar olaraktanımlanmaktadır. Bu çalışmada; kuru kayısılar damıtık suda rehidre edilerek, nem içeriklerinin %16'dan ...