Ara
Toplam kayıt 22, listelenen: 1-10
Tutuklanmış Candida rugosa lipazı ile rasemik naproksen metil esterden S-naproksen üretiminde proses parametrelerinin incelenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
(S)-Naproksenin tutuklanmış Candida rugosa lipazı (CRL) biyokatalizörlüğünde rasemik naproksen metil ester karışımından enantiyoseçimli hidroliz tepkimesi ile ayırılmasında, tutuklama ve tepkime koşullarının enzim aktivitesi ...
Türkiye'de üretilen bazı çiçek ve salgı ballarının fenplik asit ve flavonoid profilinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu çalısmada, Türkiye’de üretilen bazı çiçek ve salgı ballarının karakteristik özelliklerininbelirlenmesi amaçlanmıstır. ki ana bal çesidi olan, salgı ve çiçek ballarından toplam 44 balnumunesi kullanılmıstır. Salgı balları, ...
Sulama suyu düzeylerinin şekerpancarının verim, kalite ve fizyolojik özellikleri üzerindeki etkisinin, infrared termometre ve spektroradyometre ile belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Sulama suyu yönetiminde etkin karar destek araçları büyük öneme sahiptir. Gelişenteknoloji ile bir çok sektörde olduğu gibi sulama suyu yönetiminde de uzaktan algılamatekniklerine dayalı karar destek araçları giderek önem ...
Orta Anadolu bölgesinde patateslerde zararlı Streptomyces türlerinin tespiti ve önemli patates çeşitlerinin yaygın olan türe karşı reaksiyonlarının belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Afyon, Bolu, Nevşehir ve Niğde illeri patates ekiliş alanları Streptomyces türleri yönünden 2002 ve 2003 yıllarında incelenmiştir. Bu çalışma kapsamında, morfolojik ve fizyolojik özellikleri ve aynı zamanda belirti tipleri ...
İki parametreye bağlı singüler integrallerin ve türevlerinin yakınsaklık özellikleri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu tez be¸s bölümden oluşmaktadır.Birinci bölüm, giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde ileri bölümlerde gerekli olan kavramlar ve tanımlar verilmiştir. Üçüncü bölümde, iki parametreye bağlı konvolüsyon tipi singüler ...
Tekirdağ Çukuru'nun (Batı Marmara Denizi) geç kuvaterner sedimantolojisi ve inorganik jeokimyası
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Tekirdağ Çukuru'nun geç Kuvaterner sedimentlojik ve inorganik jeokimyasal özelliklerinin ve bunları kontrol eden karasal, iklimsel ve denizel faktörleri araştırmak amacı ile MTA-Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan ...
Kahramanmaraş Çimen dağı örneğinde dağlık alan yönetim planlaması
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Dağlık alanlar, ekolojik açıdan duyarlı ve kaynak değerleri korunması gereken ekosistemlerdir. Bu bağlamda, tez çalışmasında Kahramanmaraş Çimen Dağı örneğinde dağ ekosistemlerine yönelik yönetim planlaması süreci ...
Hidrojenasyon koşullarının izomer yağ asitleri oluşumu üzerine etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Araştırma 2004-2005 yılları arasında Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde, Yağ Teknolojisi laboratuvarlarında yürütülmüştür. Bu çalışmada, hidrojenasyon koşullarının (sıcaklık, basınç, ...
Isıl işlem uygulanarak üretilen sucukların bazı kalite özelliklerine fermentasyon süresinin etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu çalışmada 0, 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 gün fermente edilerek üretilen sucuklara 60oC'de 10 dakika süreyle ısıl işlem uygulanmış ve fermentasyon süresinin ve ısıl işlemin sucuğun rutubet, protein, yağ, kül, tuz, pH, titrasyon ...
Konya il merkezinde gebe kadınların beslenme alışkanlıkları, beslenme durumları ve bunun yeni doğan üzerine etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu çalışmada gebe kadınların gebe beslenmesi konusundaki bilgilerini, gebelikleridönemindeki beslenme alışkanlıklarını, beslenme durumlarını saptamak bunların bebekdoğumu ağırlıklarına etkisini belirlemek amacıyla ...