Ara
Toplam kayıt 448, listelenen: 1-10
Pediococcus acidilactici PBF suşu tarafından üretilen bakteriyosinin karakterizasyonu ve saflaştırılması
Laktik asit bakterileri gıda endüstrisinde starter kültür olarak kullanılmaları, pilazmid tarafından kodlanan bakteriyosin üretim özelliklerinden dolayı gıdalarda raf ömrünü uzatmak için potansiyel biyolojik koruyucu rolüne ...
Ozon, klor ve hidrojen peroksit uygulamalarının pazıda klorofil miktarı üzerine etkileri
Minimal islem görmüs meyve ve sebzelerin tüketimi gelismis ülkelerde sürekli artıs göstermektedir. Bu teknikte ürünlerin raf ömrü, çesitli yıkama uygulamaları ile uzatılmaktadır. Klor meyve ve sebzelerin sterilizasyonunda ...
Sucukta üretim sırasında meydana gelen mikrobiyolojik ve biyokimyasal değişmelere üretim sıcaklığının ve starter kültürün etkisi
Çalışmada, sucukta üretim sırasında meydana gelen mikrobiyolojik ve biyokimyasal değişmelere starter kültürlerin ve üretim sıcaklığının etkisi incelenmiştir. Bu amaçla, starter kültür içermeyen (kontrol) ve Pediococcus ...
Trans yağ asitlerinin hamur ve bisküvilerin reolojik ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi
Araştırma 2008-2009 yılları arasında A.Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Yağ Teknolojisi laboratuvarlarında yürütülmüştür. Bu çalışmada trans yağ asitlerinin hamur ve bisküvilerin reolojik ve ...
Ankara piyasasında satılan kefirlerin mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine bir araştırma
Bu tez çalışmasında materyal olarak Ankara piyasasında satılan 5 üretici firmaya ait (sade, meyveli ve diyet) kefirlerden oluşan 11 farklı kefir örneği 3 farklı zamanda toplanmıştır. Böylece toplam 33 örnek test edilmiştir. ...
Yarı markov süreçleri üzerine bir çalışma
Bu çalışmada, ekransız ve bir ekranlı yarı-Markov süreçleri olarak adlandırılan özel stokastik süreçler ele alınmıştır. Bu süreçler üzerine literatürde yapılan çalışmalardan kısaca bahsedilmiş ve sıfır seviyesinde yansıtan ...
İran İslam Cumhuriyeti’nde özelleştirme
Genel olarak ekonomiye devlet müdahalesinin ülke ekonomisi için fazla bir avantaj sağlamadığı, ayrıca çeşitli alanlarda ekonomik kaynakların optimum kullanılamamasına ve ekonominin kalkınamaması gibi benzer sorunlara neden ...
İki ve üç boyutlu cisimlerin Voronoi diyagramlarının çıkarılması ve Delaunay mozaiklemesinin gerçekleştirilmesi
Voronoi diyagramları ve Delaunay üçgenlemesi birçok bilim dalında kullanım alanı bulmuş önemli uygulamalı geometri araçlarıdır. Bu tez çalışmasında bu iki yapının arka planı incelenmekle beraber bu yapıların gerçek hayat ...
Fesleğenin (Ocimum Basilicum) fenolik madde dağılımı ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
Bu çalışmada fesleğenlerin fenolik maddeleri HPLC yöntemi ile belirlenmiş ve incelenen parametrelerin; bu bileşenlerin miktar ve dağılımları üzerine etkisi ortaya konulmuştur. Ayrıca bu fesleğenlerin antioksidan aktiviteleri ...
Gluconoacetobacter xylinum suşlarının (A06O2 ve B759) plazmit içeriklerinin belirlenmesi
Selüloz dünyada çok yaygın olması nedeniyle endüstriyel üretimlerde çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Geleneksel olarak selüloz bitki kaynaklarından elde edilmektedir. Alternatif selüloz kaynağının bakteriyel selüloz ...