Browsing by Subject "Uçucu yağ"
Now showing items 1-3 of 3
-
Aromatik bitkilerden uçucu yağ üretimi için buhar distilasyonu optimizasyonu
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Çalışmada, ülkemizde doğal olarak yetişmesi, yetiştirilmesinin devletçe desteklenmesi, aynı yöntemle yağlarının üretilmesi sebebiyle adaçayı, defne, lavanta ve rezeneden buhar distilasyonuyla uçucu yağ üretilmiştir. Öncelikle ... -
Farklı koşullarda yetiştirilen rezene meyvelerinin uçucu yağ bileşenleri
(2006)Rezene (Foeniculum vulgare Miller subsp. vulgare var. dulce (Miller) Apiceae familyasına ait tek yıllık bir bitkidir. Rezene genellikle koku ve tad düzeltici olarak yemeklerde baharat olarak kullanılır. Ayrıca gaz giderici ... -
Kitosan-uçucu yağ ile kaplanmış sucuklarda fizikokimyasal ve mikrobiyolojik değişmeler
(Ankara : Ankara Üniversitesi : Fen Bilimleri Enstitüsü : Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2018)Bu çalışmada, doğal antifungal maddelerle (kitosan, biberiye ve kekik uçucu yağları) kaplamanın fermente sucuklarda yüzey küf gelişimine, sucuğun doğal mikrobiyel florasına, fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi ...