Yazar "Taban, Birce" için listeleme
-
Ankara piyasasında açıkta satılan beyaz ve tulum peynirlerinde staphylococcus aureus varlığının belirlenmesi ve belirlenen suşlarda bazı klasik enterotoksijenik özelliklerin polimeraz zincir reaksiyonu (PZR) ile araştırılması
Karimihachehsoo, Sahar (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Gıda işleme sırasında uygun hijyenik koşulların sağlanamaması sonucu kontamine olmuş sütlerden, özellikle de çiğ sütten üretilen peynirlerin stafilokokal intoksikasyonlar yönünden büyük risk taşıdıkları bilindiğinden, bu ... -
Application of Bacteriocin-Like Inhibitory Substances (BLIS)-Producing Probiotic Strain of Lactobacillus plantarum in Control of Staphylococcus aureus in White-Brined Cheese Production
Taban, Birce; Çolaklar, Meltem; Aytaç, Sait Aykut; Özer, Hamdi Barboros; Gürsoy, Ayşe; Akçelik, Nefise (Ankara Üniversitesi, 2019-12-05)The aim of this study was to investigate the antimicrobial activity of an autochthonous probiotic strain of bacteriocin-like inhibitory substances (BLIS)-producing Lactobacillus plantarum, previously isolated from a Tulum ... -
Moleküler rezonansın çiğ sütün mezofilik ve psikrotrofik aerobik mikroflorası üzerine etkisi
Alaşlar, Canan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)Ülkemizde süt üretim alanlarının dağınık ve işleme merkezlerinden uzakta olmasına bağlı olarak sütün toplama merkezlerinde soğukta uzun süre depolanması ve/veya işletmelere uzun süreli soğuk zincir koşullarında nakledilmesi, ...