Türkiye biyoetik derneği 2007 – 2012 çalışmaları üzerine kesitsel bir inceleme - Genç, Savaş Volkan (Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2016)
Sivil toplum örgütleri uygar toplumların en önemli özelliklerinden biri olarak değerlendirilir. İnsanlar arasındaki ilişkileri kurumsallaştırıp, sivil toplum değerlerini güçlendirerek sosyal sistemi fonksiyonel duruma getirerek toplumsal bütünleşmeyi sağlarlar. Türkiye Biyoetik Derneği, biyoetiğin gelişmesine ve eğitimine katkıda bulunmak, hekimlik, hemşirelik, diş hekimliği, veteriner hekimliği gibi sağlık uğraşları, diğer biyolojik bilimler ve belli başlı mesleklerdeki ahlâki değerleri incelemek, tartışmak bu amaçla bilimsel etkinlikler düzenlemek, yayınlar yapmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
Keywords: Türkiye Biyoetik Derneği; sivil toplum kuruluşu; Sivil toplum örgütleri