Karakaya, AzizKuzu, Eda Yazıcı2020-06-022020-06-022020http://hdl.handle.net/20.500.12575/71314Bu çalışmada CIMMYT'den temin edilen 200 adet ekmeklik buğday hattının ve 6 adet kontrol çeşidinin Fusarium pseudograminearum'a karşı dayanıklılık durumları iklim odası şartlarında tespit edilmiştir. 200 adet ekmeklik buğday hattının Fusarium pseudograminearum'a karşı 1 adedinin (% 0,5) dayanıklı, 35 adedinin (% 17,5) orta derecede dayanıklı, 112 adedinin (% 56) orta derecede hassas, 45 adedinin (% 22,5) hassas ve 7 adedinin (% 3,5) ise çok hassas olduğu bulunmuştur. Resistance status of 200 bread wheat genotypes and 6 control cultivars obtained from CIMMYT to Fusarium pseudograminearum was determined under growth room conditions. One (0,5%), 35 (17,5%), 112 (56%), 45 (22,5%) and 7 (3,5%) bread wheat genotypes were resistant, moderately resistant, moderately susceptible, susceptible and very susceptible to Fusarium pseudograminearum, respectively.trEkmeklik buğdayFusarium pseudograminearumKök boğazı çürüklüğüHastalığa dayanıklılıkBazı ekmeklik buğday genotiplerinin Fusarium pseudograminearum'a karşı reaksiyonlarının değerlendirilmesiAssessment of the reactions of some bread wheat genotypes to Fusarium pseudograminearummasterThesis0150