Are We Bodies or Souls? - Yılmaz, Aykut Alper (Ankara Üniversitesi, 2019)
Bedenler miyiz Yoksa Ruhlar mı? Richard Swinburne, 1986’da kaleme aldığı The Evolution of the Soul1 eseri ve ardından 2012’de yayımlamış olduğu Mind, Brain, and Free Will2 ile bu soruya cevap aramıştı. Her ikisi de doğrudan ruh-beden ikiciliğini konu alan bu eserlerden sonra Swinburne’ün, Are We Bodies or Souls? (Bedenler miyiz Yoksa Ruhlar mı?) eserini kaleme almış olması, ilk anda niçin böyle bir gereksinim duyduğu sorusunu akla getirebilir. Swinburne de bu sorunun cevabını daha ilk sayfadan vererek, bu kitap ile her kesimden okuyucu kitlesine hitap etmeyi amaçladığını ifade ediyor. Eser yedi bölümden oluşuyor. Her bölüm yeni sorulara kapı aralıyor ve sonraki bölümler, genellikle kendinden önceki bölümler üzerine inşa ediliyor. Eserin sonunda ileri okumalar için oldukça kısa bir rehber de bulunuyor. Ayrıca, yeni basılmış olmasına rağmen Are We Bodies or Souls?’un bu baskısına düzeltmeler yapılmaya başlanmış bile
Keywords: Swinburne; Ruh; Düalizm